Rețeta gustoasă de azi este Paste cu urzici şi sos pesto.


Ingrediente Paste cu urzici şi sos pesto: 

Pentru paste: 500 g făină, 4 ouă, 500 g urzici, sare; Pentru sos: 100 g busuioc proaspăt, 80 g parmezan ras, 2 linguri suc de lămâie, 40 g seminţe de pin, pentru sos, sare, 4 linguri ulei de măsline, 2 căţei de usturoi, 10 g seminţe de pin, pentru décor.

Preparare Paste cu urzici şi sos pesto: 

Fierbi urzicile în apă cu sare până când se înmoaie, apoi le scurgi şi le pasezi. Răstorni urzicile peste făină, adaugi ouăle, sare după gust şi frămânţi până când obţii un aluat  care nu se mai prinde de mâini. Împarţi aluatul în bucăţi egale, le întinzi în foi subţiri şi le tai sub forma unor tagliatelle. Le laşi la uscat cel puţin 30 de minute. Fierbi pastele al dente în apă clocotită în care adaugi sare. Pentru sos, pui toate ingredientele în blender, mai puţin uleiul, şi le pasezi. La final, încorporezi uleiul, în fir subţire. Serveşti pastele cu sos pesto şi presărate cu seminţe de pin prăjite.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: