Rețeta gustoasă de azi este Pate de casă.


Ingrediente Pate de casă: 

600 g ficăței de pui, lapte, 1 foaie dafin, 1 ceapă, 5 ouă fierte, 75 g unt, sare, piper, 100 g dulceață de ardei iute, 7-8 felii bacon.

Preparare Pate de casă: 

Speli și cureți ficățeii, îi pui în lapte, atât cât să fie acoperiți, îi ții cel puțin 2 ore, apoi îi scurgi și îi fierbi în apă cu sare, în care ai adăugat foaia de dafin și ceapa tăiată în patru. Când intră furculița cu ușurință în ei, îi scurgi și-i lași la răcit. Cureți ouăle de coajă și le scoți gălbenușurile. Dai deoparte 2-3 ficăței, iar pe restul îi pasezi cu blenderul, adaugi untul ținut la temperatura camerei, gălbenușurile, sare și piper, după gust. La final, trebuie să obții un pate fin. Așezi într-o tavă de chec feliile de bacon, întinzi un strat de pate și pui din loc în loc ficățeii păstrați și 2-3 lingurițe de dulceață de ardei iute. Pui restul de pate, nivelezi și așezi peste el marginile feliilor de bacon, apoi dai tava la frigider peste noapte. Dacă vrei, poți umple cu pate și albușurile rămase.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: 

Alte articole