Rețeta gustoasă de azi este: Pateuri cu gem de vişine.


Ingrediente Pateuri cu gem de vişine:

Pentru aluat: 400 g făină, 250 g margarină, 1 praf de sare, 1 praf de copt, 2 linguri oţet, 4 linguri apă;

Pentru umplutură: 350 g gem de vişine; Pentru décor: 100 g fulgi de migdale.

Mod de preparare Pateuri cu gem de vişine: 

Cerni făina într-un castron mare. Adaugi margarina rasă şi o freci uşor între degete, fără a se frământa. Încorporezi praful de sare, praful de copt, oţetul, apa şi frămânţi până obţii un aluat elastic. Acoperi şi dai la rece câteva ore sau peste noapte. Întinzi aluatul în foaie subţire şi îl tai în pătrate cu latura de 10 cm. Pui câte o linguriţă de gem în mijlocul fiecăruia şi pliezi ca pe un plic, îndoind colţurile spre interior. Aşezi pateurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, presari fulgii de migdale şi dai la copt circa 30 de minute, în cuptorul încins.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: