Reţeta gustoasă de azi este prăjitură cu piure de mere.


Ingrediente Prăjitură cu piure de mere:

150 g făină, 4 ouă, 100 g unt, 1 lămâie, 100 g zahăr, ½ linguriță bicarbonat; Pentru umplutură: 1 kg mere, 200 g zahăr; Pentru glazură: 200 g ciocolată neagră, 100 g unt.

Preparare Prăjitură cu piure de mere:

Pentru umplutură, cureți merele de coajă și de semințe, le tai cubulețe, le amesteci cu zahărul și le pui într-o cratiță. Torni 100 ml apă și lași totul la foc mic o oră, până când merele se înmoaie și se formează un piure gros. Pentru aluat, cureți lămâia de coajă și o pasezi cu blenderul. Separat, amesteci untul topit cu zahărul. Adaugi ouăle și amesteci bine, apoi încorporezi piureul de lămâie. Pui făina cernută și bicarbonatul și omogenizezi. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată și îl coci 40 de minute, la 180 °C. După ce blatul s-a răcit, îl ungi cu piureul de mere și îl dai la frigier. Între timp pregătești glazura. Topești ciocolata pe baie de aburi. Adaugi untul moale și amsteci până se topește. Torni glazura peste piureul de mere și dai prăjitura la frigider 2 ore.

 

 

Loading...