Rețeta gustoasă de azi este: Pulpă rulată de miel cu rozmarin.


Ingrediente Pulpă rulată de miel cu rozmarin: 

1 pulpă de miel dezosată, 2 linguri zeamă de lămâie, 4 căței de usturoi, 1 lingură paprică dulce, 1 lingură muștar, 1-2 linguri ulei, 150 ml vin roșu, 200 ml apă călduță, rozmarin sau cimbru,sare, piper, după gust.

Preparare Pulpă rulată de miel cu rozmarin: 

Speli carnea și o ștergi cu prosoape de bucătărie. Faci o marinată din usturoiul pisat, paprică, muștar, zeamă de lămâie, ulei, sare și piper. Amesteci bine ingredientele, ungi pulpa, o rulezi strâns, o legi cu ață de bucătărie și o ungi din nou cu restul de marinată. Răstorni într-o tavă apa amestecată cu vinul, așezi carnea și adaugi crenguțe de cimbru sau de rozmarin. Acoperi tava cu folie și o dai la cuptorul încins 60 de minute, apoi o scoți, întorci carnea, o acoperi și o mai dai alte 60 de minute. Ții pulpa de miel la cuptor în funcție de cât este de mare! Îndepărtezi folia și o bagi din nou la cuptor alte 20 de minute. Din când în când, o stropești cu sosul din tavă. Servești friptura, decorată cu fire de rozmarin, însoțită de garnitura preferată.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: