O reţetă gustoasă pe zi: Răsucită cu pere și coacăze

Ultima actualizare:

    Răsucită cu pere şi coacăze
Răsucită cu pere şi coacăze

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 100 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 2 ouă
  • 40 g drojdie
  • 70 g unt
  • Pentru umplutură
  • 200 g gem caise
  • 3 pere
  • ½ lămâie
  • 100 g miez nucă
  • 150 g stafide
  • 80 g coacăze

Preparare

1. Din drojdie, puţin lapte cald şi o parte din zahăr se prepară maiaua. Amestecă uşor făina, zahărul, ouăle, laptele cald şi maiaua, adaugă untul încălzit şi frământă un aluat moale. Lasă-l la crescut într-un loc cald aproximativ 40 de minute.

2. Frământă din nou aluatul şi întinde-l într-o foaie de 30x40 cm, cu grosimea de 2 cm. Taie aluatul în trei fâşii.

3. Pune deoparte două linguri de gem, iar restul încălzeşte-l şi adaugă în el stafidele şi nucile tăiate. Cu acest amestec se ung cele trei fâşii de aluat.

4. Curăţă perele de coajă şi de sâmburi şi taie-le bucăţele, pe care le pui pe foi de aluat, Stropeşte-le cu zeamă de lămâie şi rulează-le.

5. Taie fâşiile pe jumătate pe lăţime şi pune‑le în forma unsă încolăcindu-le. Presară deasupra câteva coacăze, unge cu gemul rămas şi lasă prăjitura să crească într-un loc cald 15 minute. Coace în cuptorul preîncălzit la foc potrivit 20 de minute, apoi la foc mic încă 30 de minute. Scoate prăjitura din formă după ce s-a răcit.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net