Reţeta gustoasă de azi este: ruladă cremoasă.


Ingrediente Ruladă cremoasă:

Pentru blat: 3 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1 praf sare; Pentru cremă: 150 g unt, 100 g zahăr, 1 ou, 100 ml lapte, extract de vanilie, 1 linguriță coniac, 1 pahar biscuiți și nuci sfărâmate.

Preparare Ruladă cremoasă:

Pentru cremă, pui oul într-o cratiță amestecat cu zahărul și cu extract de vanilie, după gust. Adaugi laptele, pornești aragazul și amesteci continuu până când compoziția începe să fiarbă. Lași deoparte, să se răcească. Separat, mixezi untul până devine cremos. Adaugi compoziția fiartă și răcită și continui să mixezi până când obții o cremă consistentă. La final, torni coniacul și mixezi încă 2-3 secunde. Dai crema deoparte, la temperatura camerei. Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bați spumă împreună cu sarea. Separat, mixezi gălbenușurile cu zahărul până se deschid la culoare. Amesteci cele două compoziții, apoi adaugi făina cernută. Omogenizezi totul ușor, cu o paletă, de sus în jos. Torni aluatul într-o tavă tapetată și-l coci 12 minute, la 180 °C. Ulterior, rulezi blatul fierbinte într-un prosop umed și-l lași să se răcească, apoi îl derulezi, îl umpli cu 2/3 din cremă și-l rulezi. Decorezi cu restul de cremă, biscuiții și nucile sfărâmate. Dai rulada la frigider 2 ore. O servești decorată după imaginație.

 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: