Rețeta gustoasă de azi este Sarmale de post.


Ingrediente Sarmale de post: 

25 frunze de varză acră, 200 g ciuperci, 200 g orez, 1 ceapă, 5 linguri bulion, sare, piper, 1 lingură mărar tăiat fin, 2 linguri ulei, frunze de pătrunjel.

Preparare Sarmale de post: 

Încingi uleiul și călești ceapa mărunțită. Când devine sticloasă, pui ciupercile spălate și tăiate fin. Potrivești gustul de sare și piper, lași 5 minute și adaugi orezul spălat în mai multe ape. Pui 2 linguri de bulion și mărarul. Ții pe foc până scade zeama și dai vasul deoparte. Tai fin 5 frunze de varză și le așezi pe fundul cratiței pe care o vei da la cuptor. Umpli restul frunzelor cu compoziția și le așezi în cratiță. Torni apă clocotită amestecată cu 3 linguri de bulion și așezi vasul pe foc, ții câteva clocote și îl dai la cuptor. Le ții până se rumenesc ușor, iar varza este fiartă. Le servești, dacă vrei, cu frunze de pătrunjel tăiate.

 
 
Loading...