Ingrediente:

frunze de viţă-de-vie murate, 1 kg carne de pasăre tocată, 2-3 linguri mălai, 2 linguri bullion, 2 cepe mici, 50 g unt, 2 ouă bătute, mărar, pătrunjel, 100 g orez, sare, piper boabe şi măcinat, cimbru, foi de dafin, 3 roşii, smântână, opţional, pentru servire; Pentru sos: 1 l supă de pui, 500 ml vin alb sec, 500 g bullion.

Căleşti ceapa în puţin unt. Într-un vas mare, amesteci carnea tocată, ouăle, ceapa, mărar şi pătrunjel tocate şi orezul spălat, până la omogenizare. Condimentezi cu sare, piper măcinat, după gust, şi adaugi mălaiul şi bulionul.

Speli frunzele de viţă, le tai codiţele, le laşi la desărat, apoi le opăreşti în apă clocotită. Le scoţi cu grijă şi le laşi să se răcească într-o sită. Le umpli cu amestecul din carne tocată şi le rulezi strâns, apoi introduci capetele fiecărei frunze.

Ungi vasul cu unt, aşezi pe fundul lui un strat de frunze, apoi sarmalele în straturi. Pui printre ele crenguţe de cimbru, foi de dafin, piper boabe şi felii de roşii şi le acoperi cu un alt strat de frunze.

Torni supa, vinul şi bulionul, acoperi oala şi o ţii 2 ore la cuptor, la foc mic. Dai capacul la o parte şi mai laşi în cuptor, ca să se rumenească sarmalele şi să scadă sosul. La final, le serveşti, dacă vrei, cu smântână.

 

 

loading...
Loading...