Rețeta gustoasă de azi este Tagliatele cu dovlecel.


Ingrediente Tagliatele cu dovlecel: 

500 g tagliatele, 200 g pancetta, 1 dovlecel, 1 ceapă, 1 cățel usturoi, 1 lingură ulei, 100 ml smântână pentru gătit, 50 ml vin alb sec, 100 g parmezan ras, sare, piper.

Preparare Tagliatele cu dovlecel:

Speli și usuci dovlecelul, apoi îl tai fâșiuțe cu cuțitul. Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj și le lași la scurs. Încingi uleiul, călești ceapa tăiată julien și usturoiul mărunțit. Când ceapa devine translucidă, adaugi pancetta tăiată. Amesteci, lași câteva minute, torni vinul și potrivești gustul de sare și piper. Ții pe foc până se evaporă alcoolul, torni smântâna și lași la fiert, amestecând din când în când, până se îngroașă sosul. Adaugi fâșiuțele de dovlecel, parmezanul și amesteci să se combine aromele, apoi dai deoparte. Răstorni pastele și servești.

 

 

 
 
Loading...