Rețera gustoasă de azi este Tartă cu dovleac.


Ingrediente Tartă cu dovleac:

Pentru blat: 300 g făină, 100 g unt, 50 ml lapte, 1 gălbenuş, 1 praf de sare, 50 g zahăr;

Pentru umplutură: 700 g dovleac, 200 g zahăr, 1 plic budincă de vanilie, 2 linguri pesmet, 1 lingură făină, zahăr pudră, pentru decor.

Mod de preparare Tartă cu dovleac:   

Frămânţi făina cu untul până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Încorporezi laptele, gălbenuşul, zahărul şi sarea şi frămânţi până când se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute. Cureţi dovleacul şi-l dai prin răzătoarea mare. Îl amesteci cu zahărul şi-l aşezi pe foc, amestecând constant până când se înmoaie şi capătă consistenţa unui piure. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcit. Încorporezi praful de budincă, făina şi pesmetul. Întinzi o foaie din aluat şi o aşezi în tavă, inclusiv pe margini. Pui umplutura, o nivelezi şi dai tarta la cuptor până când se rumeneşte pe margini. După ce s-a răcorit o pudrezi cu zahăr.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: