Rețeta gustoasă de azi este Tartă cu lămâie.


Ingrediente Tartă cu lămâie: 

Pentru aluat: 120 g unt, 250 g făină, 75 g zahăr pudră, 3 gălbenușuri, 2 linguri apă rece; Pentru umplutură: 5 ouă, 150 g zahăr pudră, zeama de la 4 lămâi, 2 linguri coajă de lămâie, 150 ml frișcă lichidă; Pentru décor: felii de lămâie, zmeură (opțional). 

Preparare Tartă cu lămâie: 

Pentru aluat, amesteci untul cu zahărul și cu 2 gălbenușuri. Adaugi făina cernută și apa rece. Aluatul obținut îl dai la frigider o oră. Întinzi aluatul pe o tavă tape­tată și-l dai la congelator 20 de mi­nute. Ulterior, acoperi aluatul cu hârtie de copt și boabe de fasole și-l dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 20 de minute. Îndepăr­tezi hârtia de copt și boabele de fasole și mai coci aluatul încă 15 minute. După aceea, îl ungi cu gălbenușul care ți-a rămas și-l mai dai la cuptor 1 minut, la 140 °C. Pentru umplutură, mixezi toate ingredientele până obții o compoziție omogenă pe care o torni peste tartă. Deasupra deco­rezi cu feliile de lămâie. Dai prăjitura la cuptor 30-35 de minute la 180 °C. O servești, dacă vrei, cu zmeură.

 

 

 
 
Loading...