Reţeta gustoasă de azi este: Tartă cu mere și firimituri.


Ingrediente Tartă cu mere și firimituri:

Pentru aluat: 75 g unt, 2 gălbenușuri, 2 linguri zahăr, ½ linguriță praf de copt, 1 praf sare, 220 g făină, 2 linguri zeamă de lămâie, unt pentru uns; Pentru umplutură: 5 mere, 1 lingură zeamă de lămâie, 3 linguri zahăr, 2 linguri unt, ½ linguriță scorțișoară, 1 linguriță zahăr pudră.

Preparare Tartă cu mere și firimituri:

Pentru umplutură, cureți merele de coajă și semințe, le tai cubulețe, le amesteci cu zeama de lămâie, zahărul și scorțișoara. Pui amestecul pe foc 7 minute, până când merele devin ușor moi. Pentru aluat, mixezi untul cu zahărul până devine cremos. Adaugi gălbenușurile amestecate cu zeama de lămâie. Cerni făina împreună cu praful de copt și sarea și le adaugi în compoziția cu unt. Din aluatul obținut, 2/3 îl întinzi într-o tavă cu pereți detașabili, unsă cu unt. Cealal­tă bucată de aluat o pui la congelator 15 minute. Peste alua­tul din tavă pui merele, torni untul topit și presari zahă­rul pudră. Peste tartă răzuiești aluatul din congelator. Dai tar­ta la cuptor, la 180 °C, 35 de minute. ­

 

 

loading...
Loading...