IngredientePentru blat300 g piure de dovleac300 g făină200 g zahăr1 pliculeţ zahăr vanilat6 ouă150 g unt150 ml lapte dulce1 praf de copt1 praf de sarePentru cremă250 g brânză de vaci cremoasă200 ml frişcă naturală100 g zahăr pudră1 pliculeţ zahăr vanilatPentru decor100 g zahăr2 linguri frişcă lichidă50 g alune (rumenite uşor în cuptor)


Preparare
1. Se curăţă dovleacul, se taie bucăţi şi se fierbe până se înmoaie. Se scurge apa în care a fiert şi se presează până se obţine un piure. Se lasă la răcit.
2. Separat, se mixează untul cu zahărul şi zahărul vanilat până devine o compoziţie cremoasă. Se adaugă un praf de sare, ouăle pe rând, laptele, piureul de dovleac şi, apoi, în ploaie, făina cernută cu praful de copt. Se amestecă bine până se omogenizează perfect. Se toarnă aluatul într-o formă rotundă, tapetată cu folie specială de copt şi se coace circa 45 de minute în cuptorul preîncălzit.
3. Între timp, se mixează brânza cu zahărul şi zahărul vanilat, se încorporează frişca naturală şi se pune la frigider până este gata blatul. Separat, se caramelizează 100 g zahăr, se stinge cu frişca lichidă şi se amestecă cu alunele rumenite uşor în cuptor şi zdrobite grosier.
4. După răcire, se taie blatul în patru felii orizontale, se pune crema de brânză între ele şi se decorează cu alunele caramelizate, aşezate deasupra. Se lasă la rece câteva ore înainte de a fi servit.

 
 
Loading...