Rețeta gustoasă de azi este Tort cu fructe uscate.


Ingrediente Tort cu fructe uscate: 

Pentru blat: 4 morcovi, 350 g făină, 150 ml compot, 50 g nuci, 8 caise uscate, 8 smochine uscate, 50 g stafide, 5 ouă, 200 g zahăr brun, 200 ml ulei de floarea-soarelui, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, ghimbir, nucșoară, scorțișoară; Pentru cremă: 700 g frișcă bătută, esență de vanilie, coajă de portocală bio, nuci, pentru decor.

Preparare Tort cu fructe uscate: 

Pentru blat, cureți morcovii, apoi îi dai prin răzătoarea mică și-i amesteci cu stafidele, caisele și smochinele tăiate și cu nucile sfărâmate. Adaugi compotul, zahărul brun și cel vanilat, ouăle,  uleiul, ghimbir, nucșoară, scorțișoară, după gust și, la final, încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi și așezi aluatul într-o formă rotundă cu inel detașabil. Dai blatul la cuptor până când trece testul scobitorii, apoi îl lași la răcit. Pentru cremă, mixezi frișca cu esența de vanilie până când obții o consistență fină. Tai blatul în jumătate, pe lung. Întinzi jumătate din crema de frișcă, îl așezi pe al doilea, întinzi restul de cremă, apoi presari nucile sfărâmate și coaja de portocală.

Loading...
Citeste tot despre: