Rețeta gustoasă de azi este Tort cu nuci și cremă de unt.


Ingrediente Tort cu nuci și cremă de unt: 

Pentru blat: 6 ouă, 120 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 120 g făină, ½ linguriță scorțișoară, 180 g nuci mărunțite, 1 praf de sare, 2 linguri ulei; Pentru cremă: 1 plic cremă pentru prăjituri cu gust de vanilie, 250 ml lapte, 150 g unt, 200 g gem de caise; Pentru décor: 70 g nuci mărunțite.

Preparare Tort cu nuci și cremă de unt: 

Pentru blat, amesteci făina cernută cu nucile mărunțite, sarea, zahărul vanilat și scorțișoara. Separi ouăle. Albușurile le bați spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Separat, bați gălbenușurile cu restul de zahăr până obții o cremă densă. Încorporezi, treptat, albușurile spumă în gălbenușuri. Adaugi făina cu nuci și omogenizezi. Din aluat, pui deoparte 2 linguri și le combini cu uleiul, apoi încorporezi în aluat. Coci blatul 50 de minute la 180 °C. După ce se răcește, îl tai în patru felii egale. Prepari crema pentru prăjituri cu gust de vanilie (preparare cu unt) cu unt și cu lapte conform indicațiilor de pe ambalaj. O lași deoparte. Pe un platou așezi o felie de blat pe care o acoperi cu gem de caise, apoi suprapui o altă felie și le acoperi cu jumătate din crema de vanilie. Pui o altă felie de blat pe care o ungi cu gem de caise și acoperi cu ultima felie. Din restul de cremă de unt pui într-un poș 3 linguri și îmbraci tortul în restul de cremă, apoi îl decorezi cu crema din poș și îi îmbraci marginile în nucile mărunțite

Loading...
Citeste tot despre: