Ingrediente4 vinete lunguieţe (potrivite ca mărime)1 ceapă mare2 linguri de ulei de măsline1 ardei gras150 g şuncă presată1 lingură capere murate2 căţei de usturoi3-4 roşii cherrypătrunjel verdebusuioc verde sarepiper


Preparare
1. Se spală vinetele, se taie în jumătate, pe lungime, se presară cu sare şi se lasă la scurs între două planşete înclinate circa 30 de minute. Se clătesc apoi cu apă rece şi se opăresc 5 minute, după care se pun din nou la presat pentru a se scurge apa din ele.
2. Între timp, se taie ceapa mărunt, se căleşte în uleiul bine încins până se înmoaie. Se adaugă miezul vinetelor scos cu mare atenţie pentru a nu deteriora coaja vinetelor, ardeiul tăiat cubuleţe şi spre sfârşit se adaugă usturoiul zdrobit. Se lasă să se răcească.
3. În compoziţia de mai sus se adaugă şunca tăiată cubuleţe, caperele murate tocate, roşiile cherry tăiate cubuleţe, pătrunjel, busuioc, sare şi piper, după gust.
4. Se umplu cojile de vinete cu această compoziţie, se aşază într-o formă termorezistentă unsă cu ulei (sau puţin unt) şi se introduc în cuptorul bine încins pentru circa 30 de minute. Se servesc calde sau reci, garnisite cu roşii cherry.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: