Rețeta gustoasă de azi este Înghețată de cireșe.


Ingrediente Înghețată de cireșe: 

200 g cireșe fără sâmburi, 100 g zahăr, 3 gălbenușuri, 200 ml lapte, 300 ml smântână lichidă.

Preparare Înghețată de cireșe: 

Cireșele le dai prin blender până devin un piure fin. Amesteci laptele cu zahărul și le pui pe foc până dă laptele în clocot. Bați gălbenușurile și torni peste ele 3 linguri din laptele fierbinte. Ulterior, răstorni amestecul în vasul cu lapte. Lași compoziția să fiarbă, la foc mic, 10 minute, până se îngroașă. Smântâna o mixezi până devine o spumă tare. După ce crema de gălbenușuri s-a răcit, o amesteci cu piureul de cireșe și cu frișca. Torni înghețata într-o caserolă pe care o dai la congelator. Peste 30 de minute scoți caserola și o mixezi, pentru a evita formarea acelor de gheață. Procedezi în felul acesta de 3-4 ori. Servești înghețata decorată după imaginație.

 
 
Loading...