Sorin Bontea a venit în întâmpinarea gospodinelor cu o rețetă pâine de casă, ușor de pregătit, pentru care este nevoie de doar un gram de drojdie. Într-un clip publicat pe pagina lui de Facebook, bucătarul-jurat de la Chefi la cuțite a arătat pas cu pas cum se face pâinea de casă.


Rețeta lui Sorin Bontea s-a bucurat de mare succes, dacă ar fi să ne luăm după numărul mare de distribuiri, peste 25.000, și de vizualizări, 118.000, în doar două zile.

Ingrediente pâine de casă - rețeta lui Sorin Bontea

1 kg făină

20 g sare

1 g drojdie

780 ml apă caldă

Mod de preparare pâine de casă - rețeta lui Sorin Bontea

paine_facuta_de_sorin_bontea.jpg

paine de casa facuta de sorin bontea
Sorin Bontea iubește să facă pâine de casă
foto: arhivă personală

 

"Dacă tot stau acasă, am zis să fac pâine. Mie îmi place foarte mult pâinea, așa că m-am hotărât să o fac. Fac o dată la 2 – 3 zile. Și pentru că se găsește foarte greu drojdie în perioada asta, am să fac o rețetă cu foarte puțină drojdie”, a spus Sorin Bontea.

După ce a amestecat ingredientele, chef-ul a arătat și explicat procesul de frământare și pașii ce trebuie îndepliniți pentru a băga pâinea la cuptor.

 „O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund. O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie. Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire de patru ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore.”

A doua zi, pe blatul de lucru presărat cu făină, coca se împarte în două, iar fiecare parte este împăturită și modelată, apoi lăsată la dospit pentru încă 50 de minute.

Într-o cratiță cu capac bine încinsă în prealabil a fost pusă pâinea și băgată la cuptor, la 250 de grade, pentru 30 de minute. Se dă capacul la o parte și lăsată la cuptor încă 15-20 de minute.

 

 

Citește și:

Cum faci cea mai bună friptură de miel. Rețeta lui Sorin Bontea

Nu mai aveți făină în casă? Iată cum puteți face pâine fără făină

 

Loading...