Pentru blat:

6 ouă

300 g făină

240 g zahăr pudra

1 plic de praf de copt

50 g cacao

coajă de lămâie sau portocală

esenţă de vanilie

sare.

Crema:

400 g iaurt natur

100 ml frişcă

200 g ciocolată rasă

100 g zahăr pudra

1 plic gelatină

Mod de preparare

Mixăm ouăle cu zahărul pudră şi un praf de sare, apoi adăugăm praful de copt, esenţa de vanilie, coaja de portocală/lămâie şi cacaoa. Amestecăm bine şi apoi încorporăm uşor şi adaugăm făină.

Punem amestecul într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor, cam 35-40 de minute, la foc potrivit. Pentru cremă, amestecăm iaurtul cu zahărul pudră, frişca bătută bine şi ciocolata rasă. Gelatina se hidratează în 4 linguri apă, 10 minute, apoi se topeşte la bain-marine şi se adaugă în crema. Când s-a răcit blatul, turnăm crema, decorăm cu feliuţe de clementine şi putem adauga glazura de ciocolată alb/negru.

 

 

 
 
Loading...