Ingrediente pentru foi: 8 albuşuri, 250 g zahăr, 250 g nucă măcinată.


Pentru cremă: 8 gălbenuşuri, 150 g zahăr, 100 g ciocolată amăruie, 200 g margarină sau unt, rom.

Pentru nuca caramelizată: 150 g zahăr, 250 g nucă.

Pentru decor: 200 g ciocolată, 2 linguri ulei.

Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi nuca măcinată. Se coc 3 foi pe dosul tăvii 10 minute fiecare, nu trebuie să se rumenească că se desprind greu.

Între timp se pun 150 g de zahăr să se caramelizeze, se adaugă nuca şi se răstoarnă pe un dog umezit.

După ce s-a răcit se pisează cu sucitorul.se pregăteşte crema: se pune pe baia de abur margarina sau untul împreună cu gălbenuşurile, zahărul, romul şi ciocolata şi se amestecă continuu până se îngroaşă compoziţia.

Se lasă la răcit puţin apoi se adaugă nuca caramelizată.

Se topeşte ciocolata împreună cu uleiul la microunde sau pe baie de abur şi se decorează prăjitura cu ea, se presară puţina nucă caramelizată.

Se lasă la rece câteva ore şi apoi se taie şi se serveşte.

Poftă bună!

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi
publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!


 
 
Loading...
Citeste tot despre: