Răcoreşte-te cu o delicioasă îngheţată cu pepene roşu! Iată o reţetă incredibil de simplă

Ultima actualizare:

    Artista s-a răsfatat cu o înghețată delicioasăfoto: arhiva personală
Artista s-a răsfatat cu o înghețată delicioasăfoto: arhiva personală

Pepenele roşu este fructul vedetă al verii. Îl consumăm ca atare sau în folosim pentru a prepara diverse băuturi răcoritoare. Putem face chiar şi îngheţată din acest fruct gustos. Iată o reţetă extrem de simplă şi incredibil de delicioasă.

Această îngheţată sigur va fi apreciată şi de copii. Mai mult, este o alternativă mai sănătoasă la încgeţata cumpărată din magazin care conţine foarte mulţi aditivi.

Iată de ce aveţi nevoie pentru acest desert delicios, potrivit copilul.ro.

1,2 kg de pulpă de pepene roşu sau cam 5 căni cu bucăţi de fruct

1/2 cană de zahăr

1/4 cană de fulgi de ciocolată

500 ml sorbet de lime sau zema de la o lămâie

Se amestecă zahărul cu pepenele roşu în blender. Se toarnă piureul obţinut într-un vas şi se bagă la congelator maximum 2 ore (nu trebuie să fie solidificat).

Apoi se amestecă piureul uşor îngheţat cu fulgii de ciocolată. Se umplu trei sferturi formele de îngheţată cu acest amestec.

Apoi se completează formele cu câte 1-2 linguriţe de sorbet de lime şi se bagă la congelator câteva ore, până când se întăresc foarte bine.

Citeşte şi: Pepenele roşu. Ce beneficii are fructul-vedetă al verii

O altă reţetă la fel de simplă şi delicioasă de îngheţată cu pepene roşu se prepară din următoarele ingrediente, conform bucataras.ro:

600 gr. miez de pepene roşu

125 gr. iaurt şi încă 125 gr. în completare

200 gr. frişcă

4 linguri miere de albine plus încă 2 linguri în completare.

Citeşte şi:  Cea mai bună limonadă cu pepene roşu. Iată reţeta

Pepenele se curăță de coajă și sâmburi. Cântărim să avem aproximativ 600 gr. miez curat de pepene. Se pune într-un vas și se blenduieste până obținem o pastă fina. Completăm apoi cu 4 linguri miere, 125 gr. iaurt și frișcă bătută. Blenduim în continuare.

Punem apoi compoziția într-o formă de chec și o dăm la congelator. După 2 ore o scoatem și îi zdrobim acele de gheața. În mod normal, după alte 2 ore se blenduieste din nou pentru a fi mai fină și se servește

image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net