Câştigătoarea noastră se numeşte Grigoriciuc Gheorghina. Ea ne-a pregătit brioşe cu spanac şi ricotta şi va primi o tavă de silicon de la Tefal.


Ingrediente Brioșe cu spanac şi ricotta:

400 g spanac congelat, 300 g ricotta, 1 lingură de unt, 2 linguri fulgi de ovăz, 1/2 linguriță de praf de copt, 5 ouă, 1/2 linguriță nucşoară măcinată, mac pentru decor, sare, piper după gust, hârtie pentru brioșe sau tavă.

Mod de preparare Brioșe cu spanac şi ricotta:

Pregătim spanacul. Într-o tigaie punem untul și spanacul. Potrivim de sare și piper. Acoperim și lăsăm până la înmuierea spanacului. Lăsăm încă 5 minute descoperit și apoi oprim. Lăsăm la răcit. Când e rece, adaugăm 2 ouă bătute bine, fulgii de ovăz și dăm deoparte. Pregătim și ricotta. Punem brânza într-un vas, adăugăm 2 oua bătute bine, nucşoara, puţină sare și amestecăm bine. Adăugăm în formele de brioșe mai întâi 2 linguri cu vârf de spanac. Netezim suprafața cu linguriţa și adaugăm  2 linguri din compoziția de ricotta. Pe mijloc decorăm cu puțin mac. Lăsăm brioşele 30 minute la rece. Astfel la suprafață se usucă ușor și crapă la copt, având modelul floral stelat. Batem bine oul rămas, iar cu ajutorul unei pensule ungem cu oul bătut. Preîncălzim bine cuptorul. Le dăm la copt până încep a rumeni ușor. Se lasă la răcit și se servesc simple sau cu un sos rece de iaurt cu usturoi. Poftă bună!

 

 

Loading...
Citeste tot despre: