Câştigătorul nostru se numeşte Constantin Machidon. El va primi o tigaie.


Ingrediente pentru foi: 10 ouă mari (albusurile), 250 gr. zahăr pudră, 300 gr nuci măcinate. Pentru cremă: 10 gălbenuşuri, 300 gr. zahăr pudră, 2 pachete unt (margarină), 1 esenţă rom, 3 linguri cu cacao, 6 linguri ness, 100 gr. ciocolată menaj (albă sau neagră), nucă cocos (opţional)

Mod de preparare:

Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat bine până devin spumă, treptat adăugăm 150 gr. zahăr pudră şi la final nucă măcinată şi amestecăm cu telul uşor astfel încât compoziţia să fie pufoasă. Foile trebuie să le coacem pe dosul unei tăvi, dar înainte de asta dosul tăvii trebuie să fie uns foarte bine cu unt sau margarină. Foile le desprindem de pe tavă cu lama unui cuţit cât timp sunt fierbinţi şi se răstoarnă pe o coală de hârtie. Separăm foile între ele, cu hârtie. Între timp ne ocupăm de cremă.

Frecăm gălbenuşurile cu 150 gr. zahăr pudră şi unt. La final adăugăm esenţa de rom, cacao şi nessul. Aşezăm foile pe un blat de lemn şi le ungem cu crema rezultată, în aşa fel încât deasupra să avem un strat de cremă.

Montăm prăjitura alternând o foaie cu un strat subţire de cremă, apoi iar o foaie, iar crema, foaie, având grija ca ultimul strat să fie de cremă. Radem deasupra ciocolata care a fost ţinută în prealabil la frigider sau presărăm nuca de cocos. Păstrăm prăjitura la loc rece minim 4-5 ore până în momentul servirii, apoi porţionăm şi servim. Poftă bună!


 
 
Loading...