Câştigătoarea noastră se numeşte Alexandra Țeicu. Ea va primi un aparat de vidat. Alexandra Țeicu ne-a pregătit Tort cu cremă ganache.


Ingrediente Tort cu cremă ganache: 

Blat: 10 ouă, 10 linguri de zahăr, 8 linguri făină, 1 praf de sare, 1 praf de copt, 1 lingură esență de vanilie, 2 linguri ulei, 2 linguri cacao; Sirop: 200 g zahăr, 300 ml apă, 1 sticluță esență rom; Cremă ganache: 450 ml smântână pentru frișcă, 450 g ciocolată 50 % cacao, 120 g zahăr, 120 g unt; Glazură: 200 g ciocolată neagră minim 55 % cacao, 240 ml frișcă lichidă, 50 g unt.

Preparare Tort cu cremă ganache: 

Blat: Bateți albușurile cu praful de sare și zahărul până devin o spumă lucioasă. Adăugați gălbenușurile, esența de vanilie și le încorporați cu o spatulă. Adăugați făina cu praful de copt și praful de cacao, iar la final uleiul. Într-o tavă (26 cm) turanați compoziția și o dați la copt timp de 50 de minute, fără a deschide cuptorul. Lăsăți blatul acolo până se răcește. Sirop: Puneți toate ingredientele într-un vas. Când zahărul s-a dizolvat, opriți focul și lăsăți să se răcească; Crema: Într-o oală pe foc puneți smântâna pentru frișcă, când dă în clocot adăugați zahărul și ciocolata, trageți oala de pe foc, amestecați în continuu până se topește, apoi adăugați și untul, amestecați. Lăsați crema la frigider cel puțin 3 ore. Apoi turnați smântâna pentru frișcă peste ciocolată și mixați; Glazură: Într-un vas pe foc puneți frișca lichidă, când ajunge la punctul de fierbere opriți focul, adăugați ciocolata bucățele și amestecați. Adăugați și untul. Tăiați blatul în 3 părți egale și însiropați-le. Umpleți tortul cu crema ganache și opriți puțină pentru finisat. Decorați pe margine cu glazura răcită, fructul phisalys și nucă zdrobită.

Loading...
Citeste tot despre: