Câştigătoarea noastră se numeşte Harabagiu Elena. Ea ne-a pregătit o prăjitură cu mousse de ciocolată, vișine și nuci caramelizate şi va primi un wok de la Tefal.


Ingrediente Prăjitură cu mousse de ciocolată, vișine și nuci caramelizate:

Pentru blat: 6 ouă, 120 g zahăr tos, un praf de sare, vanilie, 40 g zahăr pudră, 40 g nucă măcinată, 150 g făină, coajă de lămâie, 3 linguri cacao; Ganache de ciocolată: 400 g smântână pentru frișcă (naturală), 400 g ciocolată neagră 50%; Mousse cu vișine: 300 g vișine congelate sau proaspete, 100 g zahăr, 300 g frișcă, 1 plic gelatină; Pentru decor: 100 g ciocolată neagră, 200 g nuci caramelizate.

Mod de preparare Prăjitură cu mousse de ciocolată, vișine și nuci caramelizate:

Pentru foi, albușurile se bat cu un praf de sare. Se adaugă și zahărul tos, vanilia și gălbenușurile și se mai bate puțin. Restul ingredientelor se adaugă deodată: nuca amestecată cu zahărul pudra, coajă de lămâie, cacao și făina. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă, se împarte aluatul în 4 părți egale, apoi se nivelează cu spatulă. Foile se coc la 170° C timp de 8 minute. Imediat după ce am scos foile din cuptor le întoarcem pe masa curată și îndepărtăm hârtia. Lăsaăm la răcit. Pentru ganache, se pun 400 ml  frișcă naturală lichidă la foc mediu și se lasă până la primele semne de fierbere. Se pun 400 g ciocolată și se omogenizează. Crema obținută se pune la frigider pentru 3-4 ore, după care se mixează până devine aerată și spumoasă. Pentru mousse, se pun vișinele fără sâmburi într-o sită la scurs. Se pun într-o oală la foc mediu, se adaugă un pic de suc și zahărul. Se lasă un pic să fiarbă în sirop. Se hidratează gelatin, care se pune peste vișine și se omogenizează. Separat, se bate frișca și se adaugă puțin câte puțin vișinele. Se umplu foile alternativ cu cele două creme. Se decorează cu ganache-ul de ciocolată rămas, ciocolată topită și nuci caramelizate .

 

 

 

 

Loading...