Reţeta câştigători: Tort cu ciocolată și jeleu de vișine - Elena Coman

Ultima actualizare:

    Tort cu ciocolată și jeleu de vișine
Tort cu ciocolată și jeleu de vișine

Câştigătoarea noastră se numeşte Elena Coman Tincuța. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente blat cu cacao:

4 ouă, 8 linguri de zahăr, 4 linguri ulei, 4 linguri lapte, 5 linguri făină, 2 linguri cacao, 1 linguriță praf de copt, 1 praf de sare; Ingrediente blat cu vanilie: 4 ouă, 6 linguri de zahăr, 4 linguri lapte, 8 linguri făină, esență de vanilie, 1 linguriță praf de copt, 1 praf de sare;  

Ingrediente cremă de ciocolată:

400 ml smântână pentru frișcă, 6 linguri zahăr, 400 g ciocolată cu 75% cacao sau mai mult, 150 gr unt; Ingrediente jeleu vișine: 400 g vișine, 2 linguri zahăr, 2 linguri amidon;

Preparare:

Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se freacă împreună cu zahărul și sarea până își măresc volumul și se deschid la culoare. Se adaugă pe rând, uleiul, laptele, iar la final se adaugă făina, praful de copt și cacao care au fost cernute. Se amestecă cu o spatulă până se încorporează bine toate ingredientele. Albușurile se bat spumă tare și se adaugă treptat în compoziția de gălbenușuri amestecându-se de jos în sus, cu mare grijă, cu o spatulă. Se pune într-o formă de copt în care am așezat hârtie de copt și se lasă în cuptor circa 35 minute. La fel se procedează și cu blatul cu vanilie. Pentru crema de ciocolată se pune ciocolată împreună cu untul  într-un castron pe baie de aduri. În momentul când s-a topit se ia castronul de pe aburi și se amestecă bine cu o spatulă până se încorporează tot untul. Se adaugă apoi smântână pentru frișcă și se lasă să se răcească. Pentru jeleul de vișine se pun acestea la foc după ce au fost foarte bine spălate și s-au scos sâmburii. Se lasă la fiert împreună cu zahărul. Când siropul a început să se lege se ia cratiță de pe foc și toată compoziția se trece printr-o sită deasă, obținându-se astfel un sirop dens și foarte fin. Se adaugă amidoul și se amestecă până se încorporează bine. După ce blaturile s-au răcit foarte bine se taie, apoi se formează tortul: primul rând este un blat cu cacao, apoi o parte de crema de ciocolată, un blat de vanilie, jumătate din jeleul de vișine, alt blat de vanilie, restul jeleului și ultimul blat de cacao. Tortul se îmbracă cu ultima parte din crema de ciocolată și se decorează după preferințe.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net