Ingrediente: 300 g făină, 15 g drojdie, 2 linguri smântână grasă, 200 ml lapte cald, 1/2 linguriţă sare fină, 100 g ulei măsline, 100 g spanac congelat, 2 linguri cremă de brânză cu smântână, 50 g pancetta tăiată cuburi mici, 2 linguri ceapă verde tocată fin, 1 lingură seminţe prăjite, 1 gălbenuş.


Preparare

Se prepară aluatul astfel: făina se amestecă cu drojdia dizolvată în puțin lapte călduț, restul de lapte, puţină sare, smântână și uleiul. Se frământă aluatul până ce devine elastic și nu se mai lipește de mâini.

Se pune într-un castron, se presară cu făină și se lasă la loc cald până își dublează volumul. Într-un castron se pune spanacul dezghețat și se amestecă cu ceapa tocată fin, smântâna, pancetta şi un praf de sare. Aluatul crescut se împarte in două parți egale. Se întinde o foaie care se așează pe fundul detașabil al unei forme de tort. Pe această foaie se întinde umplutura lăsând liber un spațiu de circa 1 cm spre margine.

Se acoperă cu a doua foaie. În centru se așează un pahar cu gura în jos și se taie în 4 sferturi. Fiecare sfert se taie în două apoi în 3. Trebuie să rezulte 24 bucăți. Fiecare fășie, apucând din margine se răsucește de trei ori. Se unge cu ou, se presară cu semințe şi se coace până devine aurie. Rămâne fragedă 2 zile. 
 
Loading...
Citeste tot despre: