Ingrediente:

2-3 cepe
1 varză (crudă sau murată)
2-3 sfecle
2-4 morcovi
10-15 măsline întregi
10-12 păstăi de fasole
1 cană mazăre boabe
1 vânătă
2 dovlecei
4-5 roşii mari sau 2 linguri bulion de roșii
1 pahar ulei
1 legătură pătrunjel
1 conopidă mică
10 boabe de piper
2 foi de dafin
sare

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi le speli bine sub jet de apă.

Varza şi ceapa le toci fâşii subţiri, le pui într-un castron mare, presari sare şi le frămânţi cu mâna 3-4 minute până când legumele lasă suc. Le speli cu apă rece şi le scurgi prin sită. Sfecla o tai beţişoare, iar morcovii, rondele. Toate legumele tăiate le pui într-o cratiţă mare cu un pahar de ulei. Le căleşti, la foc mic, până când se înmoaie, aproximativ 30 de minute. Amesteci cu o lingură de lemn în vas ca să nu se prindă sau să se ardă legumele.

Citește rețeta completă pe clickpoftabuna.ro

Loading...