În doar 60 de minute și cu puțin ajutor de la congelatorul cu foi de plăcinte, puteți realiza un preparat de post gustos, sățios și rapid: plăcintă cu spanac și praz


Ingrediente plăcintă cu spanac și praz

  • 8 foi de plăcintă
  • un kg de spanac
  • 500 g praz
  • două cepe
  • două ceşti de ulei
  • câte o legătură de mărar şi una de pătrunjel
  • o linguriţă de frunze de mentă
  • o linguriţă rasă de piper negru măcinat
  • sare-după gust

Preparare plăcintă cu spanac și praz

Se spală, se taie şi se fărâmiţează spanacul. După aceea, se lasă în strecurătoare să se scurgă. Între timp, se călesc în puţin ulei prazul şi ceapa, iar când capătă puţină culoare, se adaugă spanacul, celelalte verdeţuri tocate mărunt, piperul şi sarea. 
Într-o tavă tapetată cu ulei, se pun patru foi de plăcintă, se toarnă umplutura, iar deasupra acesteia se pun alte patru foi care se ung foarte bine cu ulei. Plăcinta se taie în bucăţi, apoi tava se pune în cuptorul încins să se rumenească.   

 
 
Loading...
Citeste tot despre: