Reţete de la cititori: Baclava – Andrei Manz

Ultima actualizare:

Mod de preparare:

Se împart foile în trei părţi egale. Se macină nucile şi se amestecă cu scorţişoara. Se topeşte margarina la microunde până devine lichidă. Se ia o foaie de plăcintă, se pune în tavă şi se unge cu margarină, se pune următoarea foaie, se unge şi tot aşa până se termină prima treime de foi. Se pune jumătate din cantitatea de nuci amestecată cu scorţişoară.

Se aşează peste nuci a doua treime de nuci şi se repetă operaţia făcută anterior. Se presară a doua jumătate de nuci măcinate şi se acoperă cu ultima treime de foi unse. Se acoperă tava cu ceva deasupra ca să nu se usuce şi se dă la frigider 30-45 de minute.

Se aprinde cuptorul, se scoate tava de la frigider şi se porţionează baclavalele în formă de romb sau pătrate după preferinţă. Se dă la cuptor 25 de minute până se rumeneşte. Între timp se pregăteşte siropul, se amestecă apa cu zahărul şi se dă la foc mic. După ce au fiert se adaugă mierea, se mai dă un clocot iar la final se adaugă esenţele.

Se toarnă siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasă din cuptor. Se lasă să se răcească iar când a ajuns la temperatura camerei se dă la rece.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net