Ingrediente: 1 pachet cu foi de plăcintă, 150 g margarină, 250 g miez de nucă, 1 linguriţă cu scorţişoară, 250 g miere, 300 ml apă, 200 g zahăr, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 1 linguriţă esenţă rom.


Mod de preparare:

Se împart foile în trei părţi egale. Se macină nucile şi se amestecă cu scorţişoara. Se topeşte margarina la microunde până devine lichidă. Se ia o foaie de plăcintă, se pune în tavă şi se unge cu margarină, se pune următoarea foaie, se unge şi tot aşa până se termină prima treime de foi. Se pune jumătate din cantitatea de nuci amestecată cu scorţişoară.

Se aşează peste nuci a doua treime de nuci şi se repetă operaţia făcută anterior. Se presară a doua jumătate de nuci măcinate şi se acoperă cu ultima treime de foi unse. Se acoperă tava cu ceva deasupra ca să nu se usuce şi se dă la frigider 30-45 de minute.

Se aprinde cuptorul, se scoate tava de la frigider şi se porţionează baclavalele în formă de romb sau pătrate după preferinţă. Se dă la cuptor 25 de minute până se rumeneşte. Între timp se pregăteşte siropul, se amestecă apa cu zahărul şi se dă la foc mic. După ce au fiert se adaugă mierea, se mai dă un clocot iar la final se adaugă esenţele.

Se toarnă siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasă din cuptor. Se lasă să se răcească iar când a ajuns la temperatura camerei se dă la rece. 
 
Loading...
Citeste tot despre: