Maria Otilia Dinu ne-a pregătit budincă de broccoli cu brânză ceddar


Ingrediente:

500 g broccoli congelat
5 oua
150 ceddar
2 linguri smântână
100 g migdale
5 linguri pesmet
150 ml lapte
1/2 linguriță praf de copt
1 lingura mare de unt
1 lingura de ulei
sare
piper
unt, pentru uns tava
pudră de usturoi

Mod de preparare

Înainte de toate preîncălzim cuptorul. Tocăm în așchii lungi migdalele și le coacem pe tigaie până se rumenesc bine. Le punem la răcit. Într-un vas punem untul și uleiul împreună, ca să nu se ardă untul, adaugăm cele 500 g broccoli și acoperim. Lăsăm la foc pâna se înmoaie bine, amestecând un pic în el. Lăsăm fără capac să scadă apa. Punem și acesta la răcit. Separam gălbenușurile de albușuri. Batem albușurile spumă, adăugând un pic de sare. Frecăm gălbenușurile cu smântâna, răzuim brânza ceddar și punem peste. Adăugăm apoi albușurile bătute spumă, jumătate din cantitatea de migdale tocate și rumenite, pesmetul și amestecăm bine. Adăugăm și praful de copt, iar la final încorporăm bine laptele. Când e totul ca o cremă, adăugăm și broccoli. Punem sare și piper, după gust. Ungem vasul de copt cu puțin unt, adăgam compoziția și deasupra presurăm cu așchii de migdale rumene. Dăm la cuptor până capătă o crustă aurie. Lăsăm în cuptor la răcit. Se poate consuma și rece și caldă. Poftă bună!

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: