Ingrediente: 4 albuşuri + 2 ouă, 100 g unt, 300 g făină, 1 praf de copt, 1 lingură de zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 lămâie, 200 g mure, 1 esenţă de lămâie, 1 lingură zahăr pudră.


Preparare
Murele se dau sub jet de apă rece, se spală şi se pun la scurs. Se pun într-un castron împreună cu esenţa de lămâie şi zahărul vanilat şi se lasă peste noapte în frigider.
Albuşurile se bat spumă împreună cu lingura de zahăr, după adăugăm şi ouăle întregi şi untul şi amestecăm bine.
Jumătatea de lămâie o stoarcem, iar coaja o dăm pe răzătoarea mică.
Punem peste compoziţie, adăugăm şi făina amestecată cu praful de copt şi mixăm bine, va deveni o compoziţie mai groasă.
Într-un castron punem zahărul pudră şi dăm murele prin el.
Într-o formă de chec punem hârtie de copt, adăugăm compoziţia şi punem murele. Unele le împingem în compoziţie iar celalalte le lăsăm deasupra.
Se dă la cuptor pentru 30-40 minute.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: