Ingrediente: 4 ouă, 250 ml de lapte, 2 pahare de zahăr (folosim acelaşi pahar cu care am măsurat 250 ml lapte), 6 linguri de ulei, 1 lingură de cacao, 1 linguriţă de scorţişoară, coajă rasă de lămâie, 1 linguriţă cu vârf de praf de copt, sare, făină cât să iasă un aluat ce curge (cam 3 pahare).


Mod de preparare:

Într-un bol batem ouăle cu zahărul până devine spumă. Se adaugă apoi uleiul în fir subţire. Mixăm bine şi adăugăm laptele. În alt bol vom amesteca ingredientele uscate: făina, cacao, scorţişoara, coaja rasă de lămâie, praful de copt şi sarea.

Le amestecăm şi le adăugăm la compoziţia lichidă amestecând bine-bine. Tot amestecul îl punem într-o tavă de cozonac unsă în prealabil şi dăm la cuptorul de dinainte încins, cam 40 de minute. Când este gata, facem proba cu scobitoarea: dacă iese curată, checul este copt. Îl răsturnăm pe un grătar de sârmă şi îl vom lăsa să se răcească. Când s-a răcit, îl tăiem felii groase cam de 1 cm.

Feliile le vom decupa cu o formă de steluţă (sau se poate folosi orice formă). Le lăsăm la o parte şi vom pregăti checul alb.

Vom folosi aceleaşi ingrediente ca la checul cu cacao, fără scorţişoară şi cacao (deci facem un alt chec). În checul alb am mai adăugat esenţă de vanilie şi 2 linguriţe de mac.

În tava în care am copt checul cu cacao, punem jumătate din compoziţia de chec alb. Peste compoziţie, vom pune steluţele de cacao, în picioare, lipite una de alta, începând de la un capăt până la celălalt. Steluţele vor ajunge pentru toată tava (doar sunt coapte în aceeaşi tavă!).

Peste steluţe vom turna restul de compoziţie.
Dăm iarăşi la cuptorul încins de dinainte la foc mediu, pentru 35-40 de minute.

Când este gata, îl putem glazura cu glazură de zahăr pudră. 
 
Loading...