Ingrediente: Pentru blat: 2 pachete de biscuiţi, 1 pachet de unt.Crema de brânză: 1 kg brânză de vaci, 500 ml smântână dulce pentru frişcă, 2 plicuri zahăr vanilat, 2 pachete cu foi de gelatină de la dr.Oetker, zahăr după gust.Pentru ornat: 1 cutie compot de ananas rondele, 2 tablete ciocolată amăruie.


Mod de preparare: Se zdrobesc biscuiţii în robot, se topeşte untul şi se amestecă cu biscuiţii şi se tapetează fundul unei tăvi rotunde cu diametrul de 26 cm. Se pune tava în frigider.

Se bate frişca cu zahăr până se întăreşte. Se amestecă cu brânza de vaci şi cu gelatina dizolvată în puţină apă, se adaugă zahărul vanilat şi zahăr tos după gustul fiecăruia.

Se toarnă crema de brânză obţinută peste blat şi se lasă la frigider. După circa 2 ore sau când se observă că s-a întărit crema de brânză se ornează cu ananasul din compot peste care se toarnă ciocolata topită (dacă ciocolata e prea groasă se mai subţiază cu puţin lapte). Se pune din nou în frigider. Se poate tăia după ce stratul de ciocolată se întăreşte .

Loading...