Ingrediente:

1 cartof
1 morcov
câteva bucheţele de conopidă
1/2 ceapă roşie
2 fire ceapă verde
1/2 ciuperci în cutie
1 ou
2 linguri făină
2 linguri pesmet+ 3-4 linguri pentru prăjit
vegeta, ghimbir, boia dulce
ulei pentru prăjit

Preparare: Într-o crăticioară se pune apă cu sare, iar când clocoteşte se pun bucheţelele de conopidă la fiert. Se lasă cam 15-20 minute, se scot şi se strecoara de apă şi se pasează.

Ceapa se toacă mărunt şi se pune într-un castron.

Morcovul se dă pe răzătoarea mică, se scurge de zeamă şi se pune peste ceapă, la fel şi cartoful, dupa ce se dă pe răzătoarea mică se scurge foarte bine.

Pătrunjelul se toacă mărunt şi se amestecă cu restul ingredientelor. Ciupercile se taie cât mai mărunt şi se scurg de apă.

Se amestecă bine toate ingredientele, se adaugă condimentele, oul, făina şi cele două linguri de pesmet. Punem un ceaun cu ulei la încins. Umezim palmele, formăm chiftelele, le dăm prin pesmet şi le punem la prăjit. Se scot pe un şervet de hârtie.

 

 

 
 
Loading...