Pentru chiftele: 1/2 tavă carne porc şi vită, 1 cartof 1 morcov, 1/2 ardei gras roşu, 1 ceapă albă, 1 ou, 1 colţ de pâine înmuiat în lapte, pătrunjel tocat mărunt, sare/piper, boia, 2 ouă, făină, ulei.

Pentru sosul de ciuperci: 1 ceapă,1 cutie de ciuperci,1 cutie de roşii cuburi, 2 căţei de usturoi, 3 foi de dafin, sare/piper/tarhon;

Prepararea chifteluţelor: Carnea de tocat se amestecă cu oul,condimentele,ceapă tocată mărunt,morcovul dat pe răzătoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este opţional).

Cartoful se da pe răzătoarea mare şi se lasă câteva minute,după care se stoarce bine de zeamă şi se adaugă peste carnea tocată.

Punem şi colţul de pâine înmuiat în lapte şi stors bine şi pătrunjelul tocat mărunt

Se amestecă bine toate ingredientele după care se lasă 30 minute să se odihnească.

Se umezesc palmele se formează biluţe,se trec prin făină şi prin ouăle bătute bine, după care se pun la prăjit într-un ceaun cu ulei încins.

Se scot pe un şervet de hârtie să absoarbă uleiul în exces.

Prepararea sosului: Ceapă se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei de măsline.

După câteva minute se adaugă ciuperciile scurse de zeamă,condimentele şi cutia de roşii cuburi. Se toacă mărunt usturoiul şi se adaugă peste sos,împreună cu foile de dafin. Se adaugă chifteluţele făcute şi se lasă la foc potrivit să mai scadă zeamă. Se servesc cu murături.

 

 
 
Loading...