Reţete de la cititori: Chifteluţe în sos picant de roşii - Daniela Andrei

Ultima actualizare:

    Chiftelute in sos picant de roşii
Chiftelute in sos picant de roşii

Pentru chiftelute avem nevoie de:

 4 ouă

 1 kg de carne tocată de porc

 1 legătură de mărar

 1 legătură de pătrunjel

 1 căpăţâna de usturoi

 sare şi piper după gust

 ulei pentru prăjit

 făina pentru "tăvălit" chifteluţele

 Pentru sos avem nevoie de:

 3-4 foi de dafin

 sare după gust

 mix de piper (alb/roşu/verde)

 o linguriţă cu oregano

 1/2 linguriţă piper negru

 un vârf cuţit cu chilli

 câţiva căţei de usturoi

 100 ml suc de roşii

 o lingură cu bulion

 10-15 roşioare de curte

 un ardei iute roşu

 un ardei iute verde

 200 ml apă plată

 busuioc proaspăt

Pentru chifteluţe: Aşezăm carnea tocată într-un vas, adăugăm condimentele, ouăle, usturoiul pisat şi zarzavatul tocat marunt. Amestecăm bine toate ingredientele până la omogenizarea completă. (Păstrăm umplutura la rece, pentru o oră - două). Formăm apoi chifteluţele în palmă cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim într-o tigaie cu ulei incins. Le scoatem pe un şervet de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces.

Pentru sos: punem apă într-o crăticioară de 2 litri şi o fierbem până ce dă în clocot. Adăugăm condimentele, ardeii şi usturoiul feliat, continuând fierberea pentru 5 minute. Adăugăm chifteluţele, iar când acestea se ridică la suprafaţă, colorăm cu suc de roşii şi bulion, adăugăm roşioarele şi lăsăm să fiarbă totul la foc potrivit, până ce sosul devine dens. După ce oprim focul presărăm busuiocul tocat mărunt. Poftă bună!

image
image
image
image
image
image
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
Ghidul esential pentru administrarea insulinei   Alegerea instrumentelor potrivite jpg
Puteri paranormale, zodii jpg
Burețel pentru fond de ten, beauty blender, valabilitate jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net