Ingrediente necesare:

Un bol de mazăre păstăi

Un morcov

Un pătrunjel sau o felie de ţelină

O jumătate de legătură de mărar şi o jumătate de legătură de pătrunjel

O ceapă mică

1 lingură de ulei - opţional

Făină - cât cuprinde

Un ou

Sare

piper

Preparare:

Spălaţi şi curăţaţi legumele. Se toacă ceapa, morcovul, pătrunjelul, mărarul. Se pune în cratiţă o lingură de ulei în care se adaugă ceapa care se căleşte putin. Se adaugă apoi morcovul şi pătrunjelul tocat, mazărea păstăi şi se adaugă apă peste ele cât să le acopere. Se adaugă sare.

Se prepară găluştele din făină şi un ou, se adaugă o linguriţă de apă, sare şi făină cât cuprinde. Când ciorbiţa fierbe, adăugaţi găluştele rupându-le cu lingura care se pune în prealabil în ciorbiţa fiartă pentru a nu se lipi de ea găluştele. Se adaugă piper, iar, când găluştele sunt fierte, adăugaţi mărarul şi pătrunjelul tocat. Dacă nu doriţi să adăugaţi ulei în ciorbiţă, puneţi toate legumele să fiarbă împreună şi apoi adaugaţi găluştele şi condimentele. Poftă bună!

 

 

 
 
Loading...