Aluculesei Brînduşa ne-a pregătit ciuperci cu smântână.


Ingrediente Ciuperci cu smântână

1 kg ciuperci, 1 lingură maggi secretul gustului, 2 cepe mari, 3-4 căţei de usturoi, 50 ml ulei, 1/2linguriţă de piper măcinat, 3 linguri smântână.

Mod de preparare Ciuperci cu smântână

Se curăţă ciupercile de codiţe, se spală şi se pun la fiert, se fierb foarte bine, apoi se clătesc cu apă rece şi se taie în bucăţele potrivit de mari.
Curăţăm ceapa şi căţeii de usturoi, îi tocăm şi îi punem la călit cu ulei, lăsăm să se facă aurie ceapa, apoi adăugăm ciupercile peste prăjeală, adăugăm maggi secretul gustului, piper măcinat şi o căniţă mică cu apă, lăsăm vreo 10 minute la fiert, apoi oprim focul şi lăsăm să se răcorească, adăugăm smântâna după 5 minute după ce am oprit focul. Se servesc de obicei cu mămăliguţă. Poftă bună!

 

 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: