Reţete de la cititori: Clafoutis cu vişine – Daniela Andrei

Ultima actualizare:

    Clafoutis cu vişine
Clafoutis cu vişine

Ingrediente: 500 g vişine fără sâmburi, 200 g făină albă de grâu, 540 ml lapte proaspăt, 200 g zahăr, 2 linguri cu unt, 6 ouă mari. Opţional: esenţe de rom şi/sau vanilie, zahăr vanilat pentru pudrat clafoutis.

Preparare

Ungem o formă termorezistentă cu puţin unt, o tapetăm cu hârtie de copt şi aşezăm uniform vişinele curăţate de sâmburi. Restul ingredientelor la aşezăm într-un bol, rând pe rând: făina cernută, zahărul, untul topit şi esenţele, ouăle şi laptele proaspăt. Le mixăm la cea mai mică treaptă sau le omogenizăm cu ajutorul unui tel. Compoziţia obţinută, asemănătoare celei pentru clătite, o turnăm peste vişine.

Punem vasul în cuptorul preîncălzit şi coacem clafoutis până ce trece testul clasic, cel al scobitorii. Vişinele ridicate la suprafaţă, fiind foarte zemoase, vă pot induce în eroare.

Păstrăm vasul în cuptor, până ce se răceşte treptat, moment în care putem pudra cu zahăr vanilat. Se serveşte rece!

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net