Aluat clătite: 125 g făină, un ou, 300 ml lapte.Umplutura: 2 pulpe pui sau un piept pui, 150 g bacon, 4 fire ceapă verde sau 1 ceapă uscată, 150 g ciuperci feliate, o lingură făină, 250 ml lapte, 2 fire tarhon, 75 g caşcaval ras, sare şi piper.


Mod de preparare:Pentru clătite amestecaţi oul cu laptele apoi adăugaţi făina şi amestecaţi bine cu telul să nu se formeze cocoloaşe. Coaceţi pe foc mic şi întoarceţi clătita când aceasta capătă o culoare aurie. Procedaţi astfel până terminaţi compoziţia.

Feliaţi ciupercile, tăiaţi ceapa verde rondele şi bacon-ul în cuburi mici.

Căliţi în puţin ulei ceapa verde, bacon-ul şi ciupercile, apoi adăugaţi puiul fiert tăiat mărunt.

Când puiul începe să prindă culoare, adăugaţi făina şi amestecaţi bine să nu se lipească de tigaie, apoi turnaţi laptele amestecând continuu până ce sosul se îngroaşă. Tăiaţi tarhonul, presăraţi pste sos şi amestecaţi bine. Potriviţi de sare şi piper.

Întindeţi o clătită pe o suprafaţă plană, puneţi două linguri de compoziţie în centru, rulaţi clătita şi aşezaţi-o într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei.
Daţi caşcavalul prin răzătoarea mare şi presăraţi peste clătite. Puneţi la cuptor la 180 C/Gaz 4 până ce caşcavalul se topeşte şi capătă o culoare aurie.
Serviţi calde alături de salata preferată.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: