Ingrediente: 500 ml lapte, 100 ml apă minerală, 3 linguri ulei, un praf de sare, 2 ouă, făină, ulei pentru copt.Pentru umplutură: 500 g mere tăiate cubuleţe, o linguriţă scorţişoară, 150 g zahăr, 50 g unt.


Preparare

Pentru aluat, torni laptele şi apa minerală într-un bol, adaugi ouăle bătute separat şi amesteci cu un tel. Pui praful de sare şi uleiul şi amesteci energic. Adaugi făina în ploaie şi amesteci până obţii un aluat curgător. Coci clătitele pe o parte şi pe cealaltă şi le laşi deoparte acoperite. Topeşti untul într-o tigaie şi adaugi merele, scorţişoara, zahărul şi amesteci. Ţii pe foc până când merele se caramelizează. Umpli clătitele şi le serveşti stropite cu sosul format.



 
 
Loading...
Citeste tot despre: