Violeta Postolache ne-a pregătit o reţetă tare gustoasă: Coroniţă cu ciuperci (de post).


Ingrediente Coroniţă cu ciuperci (de post):

Pentru aluat: 200 g făină, 100 g margarină, 1 ou, 6 linguri apă, un praf sare.
Pentru umplutură: 1 conservă ciuperci, câteva frunze ceapă verde, câteva fire mărar, 2 ouă, sare, piper.

Mod de preparare Coroniţă cu ciuperci (de post):

Călim ciupercile în două linguri ulei de măsline. Adăugăm ceapa tocată mărunt şi o lăsăm până se înmoaie. Adăugăm mărarul şi ouăle şi omogenizăm.
Din apă, margarină, făină, ou şi sare  frământăm un aluat. Îl punem într-o folie alimentară, îl presăm uşor cu mâna şi îl dăm la frigider pentru cel puţin jumătate de oră.
Presărăm masa de lucru cu făină şi întindem foaia. Luăm o formă de tartă, o întoarcem cu fundul în sus şi ungem suprafaţa cu puţin ulei. Aşezăm foaia de aluat pe fundul formei şi o presăm cu mâinile până acoperă toată suprafaţa. Marginile le ridicăm în sus după formă.
Aşezăm umplutura pe margini, lăsând un cerc în mijloc liber. Cu un cuţit foarte ascuţit tăiem cercul astfel încât să formăm 8 triunghiuri.
Ungem cu gălbenuş de ou bătut cu puţin lapte triunghiurile şi luăm fiecare triunghi în parte şi îl suprapunem peste umplutură apăsând puţin la capăt cu degetul ca să nu se desprindă la copt.
Ungem deasupra cu gălbenuş bătut cu lapte şi dăm la cuptor până se rumeneşte.
Se poate servi atât caldă cât şi rece.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: