Reţete de la cititori: Langoşi - Alina Bogdan

Ultima actualizare:

    Langoşi
Langoşi

Ingrediente: 500 g făină, 350 ml apă călduţă, 1 plic drojdie uscată, 1 lingură sare, smântână, caşcaval.

Mod de preparare: Într-un bol se pune făina cernută în prealabil şi sarea. În mijlocul grămezii de făină se face o gropiţă în care se toarnă drojdia uscată. Se adaugă apa călduţă (nu fierbinte căci distruge proprietăţile drojdiei) câte un pic şi se încorporează cu restul de făină.

Se frământă aluatul moale şi lipicios pentru aproximativ 10 minute.

Se acoperă bolul cu un prosop de bucătărie şi se lasă la dospit într-un loc călduros pentru o oră şi jumătate.

După ce aluatul este dospit se rup 8/10 bile de aluat care se presară cu făină.

Pe suprafaţa de lucru se toarnă ulei şi fiecare bilă se întinde cu ajutorul degetelor.

Se prăjesc pe foc mediu în ulei încins.

Se pot servi şi reci dar sunt mai gustoşi calzi cu smântână şi caşcaval.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net