Ingrediente: 15 ouaPentru umplutură: 15 gălbenuşuri, 1 pate curcan (200 g), 1 pate raţă (200 g), 150 unt, ½ legătură mărar, 5 fire ceapă verde, 5 căţei usturoi, 3 linguri muştar, 1 linguriţă sare, ½ linguriţă cimbru, ½ linguriţă piper.


Pentru ornat: 1-2 castraveţi muraţi, 1-3 bucăţi gogoşar în oţet, 3-5 măsline negre sau verzi, câteva frunze de pătrunjel proaspăt, maioneză.

Mod de preparare:

1. Ouăle se pun la fiert 7 minute - din momentul în care începe apa să fiarbă - să fie cât mai tari, apoi se pun în apă rece 5 minute astfel încât coaja să se cureţe mai bine. Le curăţăm de coajă (oul se curăţă din partea mai ovală unde se află camera de aer), le tăiem pe lung, scoatem gălbenuşurile şi le punem într-un bol separat dearece le vom folosi la umplutură.

2. Gălbenuşurile se freacă bine, se pune sare, piper, adăugăm unt (să fie la temperatura camerei pentru a se încorpora mai bine). Adăugăm pateurile de raţă şi curcan şi amestecăm totul până se omogenizează, fără să rămână cocoloaşe. Adăugăm mărar, frunzele de ceapă verde, usturoiul tocate mărunt şi omogenizăm din nou.

3. Fiecare jumătate de ou se umple cu compoziţia obţinută anterior, folosind lama unui cuţit plat pentru a ne fi mai uşor. Ouăle se aranjează pe un platou pe pat de maionează.

4. Ouăle se ornează cu fâşii de gogoşar în oţet şi castraveţi muraţi, măsline verzi sau negre tăiate fâşiuţe şi frunzuliţe de pătrunjel. Se servesc cu castraveţi muraţi.
 
 
Loading...
Citeste tot despre: