Ingrediente: 10 ouă, 1 ou crud pentru maioneză, ulei pentru maioneză, un pate de ficat de porc sau pasăre 200 g, sare, piper după gust, pătrunjel, roşii, salată pentru ornat.


Preparare
 
Se fierb ouăle tari şi se lasă la răcit în apă rece. Până când ouăle se răcesc, preparăm maioneza clasic. Adică separăm gălbenuşul de albuş. Albuşul îl păstrăm, la gălbenuş adăugăm o linguriţă de muştar, apoi câte puţin ulei în timp ce mixăm cu mixerul sau robotul de bucătărie. Continuăm să mixăm şi să adăugăm câte puţin ulei până când obţinem cantitatea dorită. În acest caz, aproximativ 200 de ml de maioneză. Nu uitaţi ca la final să adăugaţi sare după gust în maioneză. 
 
Tăiem ouăle fierte în două şi scoatem gălbenuşurile. Aşezăm jumătăţile de ou pe o farfurie. Gălbenuşurile le mixăm cu pateul şi 2 linguri de maioneză. Condimentaţi amestecul cu sare şi piper după gust. Este posibil să nu mai fie nevoie să adăugaţi sare, în funcţie de cât de sărat este pateul. Umpleţi jumătăţile de ou cu acest amestec şi apoi ornaţi cu maioneză. Maioneza se poate aşeza şi sub ouăle umplute, ca şi un sos. În acest caz puteţi să o subţiaţi cu o lingură de smântână.  Ornaţi cu verdeaţă.
 


 
 
Loading...
Citeste tot despre: