Ingrediente pentru aluat: 650 g făină, un cub mic de drojdie, 1 ou, 2 linguri ulei, 1 linguriţă rasă de zahăr, un vârf de sare, 250 ml apă călduţă.


Mod de preparare aluat:

Într-un castron se pune 250 ml apă călduţă în care se adaugă drojdia, sarea şi zahărul – se pregăteşte maiaua. Se lasă la crescut câteva minute. Într-un lighean se pune făina, se face o groapă în mijloc, se adaugă oul şi apoi se pune maiaua. Se frământă bine, iar când aluatul este aproape gata se adaugă uleiul şi se frământă până se dezlipeşte compoziţia de pe lighean. Aluatul obţinut se împarte în trei şi se pune la frigider cam 30 minute.
 
Deasupra: Ingrediente:

300 g caşcaval, 250 g salam, 450 g şuncă, 300 g ciuperci, bullion + zahăr + piper + sare.
Preparare:

Se întinde aluatul şi se pune în tava care a fost unsă cu ulei. Deasupra se unge cu bulionul amestecat cu sare, zahăr şi piper şi se adaugă caşcavalul ras pe răzătoarea mare. Peste caşcaval se aşează şunca şi salamul tăiate felii, apoi se acoperă cu felii de ciuperci. Se dă la cuptor circa 20 de minute.



 
 
Loading...
Citeste tot despre: