Adrian Zaharia ne-a pregătit o prăjitură cu brânză de vaci.


Ingrediente Prăjitură cu brânză de vaci:

Blat: 6 ouă, 4 linguri făină, 6 linguri zahăr, 2 linguri cacao, 1 linguriţă praf de copt, 90 ml ulei.

Crema 1: 500 g brânză de vaci, 200 g zahăr pudră, 250 g unt.

Crema 2: 2 budinci de vanilie, 1 l Fanta, 3-4 linguri de zahăr.

Mod de preparare Prăjitură cu brânză de vaci:

Se dă drumul la cuptor la 180°C. Se cerne făina cu cacao şi praful de copt. Se tapetează o tavă de 26 cm × 32 cm sau se pune hârtie de copt. Ouăle, de la temperatura camerei, se separă. Albuşurile se bat spumă. Se adaugă gălbenuşurile sparte şi făina cernută. Se amestecă de câteva ori de jos în sus cu o spatulă. Se pune uleiul în etape şi se amestecă până la omogenizare avându-se grijă să iasă aerul din albuşuri. Se toarnă compoziţia în tavă şi se dă la cuptor aproximativ 30 de minute. Se introduce o scobitoare pentru a se verifica dacă blatul e făcut la mijloc. Dacă scobitoarea iese curată înseamnă că e făcut. Se scoate din tavă şi se lasă la răcit.

Crema1 Prăjitură cu brânză de vaci:

Brânza de vaci se amestecă cu mixerul pentru a se fărâmiţa. Untul de la temperatura camerei se adaugă şi se amestecă, fie cu mixerul, fie în robotul de bucătărie. Se adaugă zahărul pudră şi se amestecă până amestecul capătă aspect de pastă. Dacă doriţi puteţi pune puţin zahăr vanilat sau esenţă de vanilie. Se gustă pentru a vedea dacă mai este necesar să adăugaţi zahăr. Acest lucru depinde de calitatea şi prospeţimea brânzei de vaci. În tava în care s-a copt blatul se asamblează prăjitura. Se pune blatul cu fundul în sus peste care se pune crema de brânză. Se întinde uniform cu o spatulă. Se acoperă şi se dă la frigider câteva ore.

Crema2 Prăjitură cu brânză de vaci:

Se fac budincile de vanilie conform instrucţiunilor de pe cutie, înlocuind laptele cu Fanta. Fierbinte se toarnă peste stratul de brânză. Aveţi grijă să nu o turnaţi toată în acelaşi loc ca să nu faceţi gaură. Se dă la frigider, preferabil peste noapte. Se taie a doua zi în pătrate sau romburi. Se serveşte rece.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: