Retete de la cititori: Prajitura cu visine si bezea / Anisoara Ursan

Ultima actualizare:

Preparare1. Se prepară blatul alb mixând gălbenuşurile cu zahărul, esenţa apoi cu uleiul şi laptele rece. Se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt, apoi se încorporează în amestec.Se tapetează cu hârtie pentru copt, o formă rotundă de tort, cu diametrul de 25 cm, apoi se toarnă aluatul şi se dă la copt 20 minute la foc potrivit.Între timp se prepară bezeaua cu cacao, mixând albuşurile cu un praf de sare apoi cu zahărul turnat în ploaie, zahărul vanilat şi la urmă cacao cernută.După cele 20 minute se scoate blatul şi se toarnă bezeaua deasupra şi se mai lasă circa 5 minute.Se scoate blatul din formă şi se lasă la răcit.2. La fel se procedează şi cu cel de-al-2-lea blat, în care se pune şi cacao amestecată cu făina şi parful de copt, iar bezeaua rămâne albă, la sfaârşit, după ce s-a întărit bine se adaugă şi linguriţa de amidon alimentar.3. Se scot sâmburii din vişinele spălate apoi se toarnă zahărul şi se dau în câteva clocote, pe flacăra mai mica apoi adăugăm Gelfix-ul amestecat cu o lingură de zahr, se mai lasă 5 minute apoi se opreşte focul şi se lasă să se răcească bine4. Se montează prăjitura în forma în care am copt blaturile. Întâi se aşează blatul alb cu bezea de cacao, apoi se toarnă jeleul cu vişine, se aşeaza cel de-al 2-lea blat cu cacao şi bezeaua albă şi se lasă 2-3 ore la frigider. Se scoate din formă pe platou, se decorează cu vişine şi jeleu, apoi se porţionează în felii subţiri.Poftă bună!

image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
zodiac 2904106 1920 jpg
paula seling snitele de post jpg
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net